HISTORIA

18. kesäkuuta 2015 oli päivä jolloin K-pop Suomi ry teki historiaa järjestämällä Suomen ensimmäisen kokopäiväisen korealaisen musiikin faneille suunnatun tapahtuman. Tapahtuman nimi oli K-CON TURKU 2015.

Idea tapahtumasta lähti käyntiin, kun ensimmäisen K-CONin pääjärjestäjä Elina Ruohonen päätti parantaa tietoisuutta korealaisesta pop-musiikista. Mukaan hän keräsi kolmetoista vapaaehtoista nuorta ja perustettiin yhdistys, K-pop Suomi ry, tukemaan tapahtuman toimintaa.

 

Yhdistyksen lisäksi K-CONin mahdollistivat useat vänkärit, myyjät ja esiintyjät. Tapahtuma järjestettiin Nuorisotalo Vimman tiloissa, ja se sisälsi monenlaista toimintaa, mm. cosplay- ja fanfic-kilpailut, flashmobin, kirpputorin, iltabileet ja yli 600 kappaletta sisältäneen K-pop-karaoken.

 

Seuraava tapahtuma, K-CON TURKU 2016, pidettiin laajennus- ja kehitysmielessä suurimmissa tiloissa, Turun klassillisessa lukiossa, ja Vimmasta muodostui tapahtumapäivän päättävä iltabilepaikka. Tapahtuma oli oikein onnistunut ja kehityksestä onniteltiin paljon.

 

Tästä yhdistys sai lisää tarmoa jatkaa kehittämistä, ja vuonna 2017 K-CON TURKU vaihtoi nimekseen K-CON SUOMI muuttaessaan Turusta Tampereelle ja laajentuessaan toiminnallisesti. K-CON SUOMI 2017 olikin yhdistyksen ensimmäinen loppuunmyyty tapahtuma!

Tänä vuonna on K-CONin viisivuotissyntymäpäivä. Se tarkoittaa uusia tuulia, yllätyksiä, uutta teemaa ja vielä parempaa – uutta ja suurempaa tapahtumapaikkaa! K-CON järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Tampere-talolla 10. elokuuta. Lisätietoa tapahtuman toiminnasta julkaistaan pitkin talvea ja kevättä. Sinne sinäkin olet tervetullut!