top of page

K-CON SUOMI 2023
Häirinnän vastainen linjaus

K-CON Suomi -tapahtuman järjestäjät haluavat varmistaa jokaiselle tapahtumakävijälle, heidän iästään ja taustoistaan riippumatta turvallisen tilan tapahtumassa. Kiusaamista ja häirintää kohtaan K-pop Suomi ry:llä on tapahtumissaan täysin nollatoleranssi, joten muista kunnioittaa kaikkia K-CON tapahtumassa olevia.

 

  • Häirintää voi kokea jokainen sukupuolesta, iästä ja taustoistaan riippumatta. Älä kiusaa, pilkkaa tai syrji muita, älä arvostele toisten ulkonäköä tai pukeutumista tai muuten halventavasti kommentoi. Kunnioita jokaisen henkilökohtaista tilaa ja koskemattomuutta. Muista että jokainen meistä on erilainen ja kokee asiat erilaisesti. Älä tee oletuksia toisten sukupuolesta, ulkonäöstä, seksuaalisesta suuntautumisesta, etnisyydestä tai muustakaan henkilöön liittyvästä seikasta. Älä aseta toisia huonompaan asemaan sanoin tai teoin. Pyri aina olemaan ystävällinen ja kannustava kaikkia kohtaan.

 

  • Häirintä saattaa olla myös tahatonta. Viattomaksi tarkoitettu vitsi tai kommentti voikin toisista henkilöistä tuntua ahdistavalta. Tärkeintä on kunnioittaa toisten tahtoa. Ole valmis pyytämään anteeksi ja selvittämään tilanne tarvittaessa. Jos toimintasi koetaan häiritseväksi tai sinulle huomautetaan siitä, lopeta välittömästi.

 

  • Kaikki saavat itse päättää kenen kanssa viettää tapahtumassa aikaa ja päättää kuka itseensä koskee. Kysy aina lupa ensin ja kunnioita toisen kieltävää vastausta. Älä uhkaa, painosta tai vihjaile toisia toimimaan haluamallasi tavalla. Toistuva häiritsevä käyttäytyminen voi johtaa tapahtumasta poistamiseen.

 

Jos koet tai näet häirintää, kehota häiritsijää lopettamaan toimintansa. Tarvittaessa voit aina pyytää apua järjestyksenvalvojilta, infosta tai suoraan tapahtuman häirintäyhdyshenkilöltä. 

Häirintäyhdyshenkilön tavoitat koko K-CON tapahtuman ajan. Häirintäyhdyshenkilöt julkaistaan myöhemmin.

Häirintäyhdyshenkilön tehtävänä on auttaa mahdollisissa häirintätapauksissa. Voit keskustella tälle luottamuksellisesti ja mikäli keskustelun myötä ilmenee tarvetta, sinua autetaan viemään asiaa eteenpäin järjestyksenvalvojille tai viranomaisille.  Häirintäyhdyshenkilöt neuvovat sinua vaihtoehdoissasi ongelman ratkaisemiseksi, mutta häirintäyhdyshenkilöille puhuminen ei velvoita sinua mihinkään. He eivät vie asiaa eteenpäin ilman suostumustasi. Häirintäyhdyhenkilöä koskee salassapitovelvollisuus!

 

Härintäyhdyshenkilölle saa soittaa tai lähettää teksti-/whatsapp-viestiä koko tapahtuman ajan. Häirintäyhdyshenkilöön suositellaan otettavan yhteyttä, jos vähänkin kokee tarvitsevansa juttukaveria ahdisteluun tai muuhun vastaavaan tilanteeseen liittyen.


Voit ottaa K-CON SUOMI 2023 häirintäyhdyshenkilöön yhteyttä puhelimitse. Numero julkaistaan myöhemmin.

bottom of page